Μεγάλου Αλεξάνδρου 35 | 24670 24922

Follow Us on

Συχνές ερωτήσεις για την κατοικία

Eρώτηση : Aξίζει να έχω ασφαλισμένη την κατοικία μου ;
Απάντηση : Προτού αναρωτηθείτε αν αξίζει ή όχι να ασφαλίσετε την κατοικία σας, θα πρέπει να σκεφθείτε αν θέλετε να προστατέψετε μια σημαντική επένδυση οικονομική όσο και συναισθηματική. Η απόκτηση μιας ιδιόκτητης κατοικίας αποτελούσε πάντα ένα όνειρο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, ένα όνειρο ζωής που συνήθως γινόταν πραγματικότητα μέσα από οικονομικές θυσίες και στερήσεις. Η επόμενη σκέψη που πρέπει να σας προβληματίσει είναι αν κινδυνεύει στην πραγματικότητα η επένδυση σας και σε αυτό το ερώτημα δυστυχώς η απάντηση είναι καταφατική. Ζούμε σε ένα γεωγραφικό χώρο με πάρα πολλές πυρκαγιές το καλοκαίρι, με πλημμύρες που δημιουργούν πολλές καταστροφές λόγω του ανύπαρκτου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και σεισμούς που συχνά κτυπούν απροειδοποίητα λόγω του ότι ο ελλαδικός χώρος είναι ο πιο σεισμογενής της Ευρώπης. Πέραν όλων αυτών οι κίνδυνοι που απειλούν την περιουσία μας είναι πολύ περισσότεροι, πιο σύνθετοι και κυρίως ανεξέλεγκτοι. Γιατί λοιπόν να αφήσουμε αυτό που αποκτήσαμε με τόσο πολύ κόπο να κινδυνέψει να καταστραφεί σε μια στιγμή;

Ερώτηση : Με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέξω ένα από τα προγράμματα ασφάλισης ;
Απάντηση : Με κριτήριο τις ανάγκες σας δίνουμε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα από τρία προγράμματα. Eνα «light», τo ΕRGO κατοικία Basic με απολύτως βασικές καλύψεις, ένα ενισχυμένο το ΕRGO κατοικία Ideal στο οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί ή λιγότερο πιθανοί κίνδυνοι που απειλούν την περιουσία σας και ένα υπερπλήρες το ERGO My Ηome. Και στις τρεις περιπτώσεις το κόστος της ασφάλισης θα σας αιφνιδιάσει ευχάριστα!

Ερώτηση : Πόσο κοστίζει η ασφάλιση κατοικίας ;
Απάντηση : Για την τιμολόγηση της ασφάλισης κατοικίας απαιτούνται συγκεκριμένα στοιχεία όπως ασφαλιζόμενα κεφάλαια, διεύθυνση της κατοικίας, είδος κατασκευής και ηλικία οικοδομής. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για μια κατοικία 85 τ.μ. στην Καστοριά συνηθισμένης κατασκευής, με περιεχόμενο 50.000€, κατασκευασμένη το 1995, το πρόγραμμα ERGO Κατοικία Basic κοστίζει ετησίως 72€ ενώ το πρόγραμμα ERGO Κατοικία Ideal κοστίζει 208€ το χρόνο!

Ερώτηση : Πως θα υπολογίσω τις ασφαλιζόμενες αξίες οικοδομής και περιεχομένου ;
Απάντηση : Όσον αφορά την ασφαλιζόμενη αξία της οικοδομής μας ενδιαφέρει η κατασκευαστική αξία του κτίσματος. Αυτή κυμαίνεται για μια συνηθισμένη κατασκευή (πολυκατοικία) μεταξύ 900€-1.400€ ανά τ.μ. Για μια πολυτελή κατασκευή η κατασκευαστική αξία κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 1.400€-2.300€ ανά τ.μ. Στις μονοκατοικίες αντίστοιχα η κατασκευαστική αξία συνηθισμένης κατασκευής κυμαίνεται από 1.000€-1.600€ ανά τ.μ. και πολυτελούς κατασκευής 1.600€-3.000€ ανά τ.μ. Σε περίπτωση που η δική σας κατασκευή δικαιολογεί μεγαλύτερες από τις παραπάνω ενδεικτικές κατασκευαστικές αξίες, σαφώς μπορούν να αναπροσαρμοστούν. Για τον υπολογισμό της ασφαλιζόμενης αξίας του περιεχομένου θα πρέπει να γίνει μια προσεκτική και πλήρης καταγραφή όλων των κινητών αντικειμένων που βρίσκονται εντός της κατοικίας. Συνήθως αυτή γίνεται ομαδοποιώντας τα αντικείμενα (έπιπλα, λευκά είδη, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, χαλιά/μοκέτες κ.α.).

Ερώτηση : Ποια αντικείμενα από το περιεχόμενο της κατοικίας πρέπει να καταγραφούν αναλυτικά ;
Απάντηση : Αντικείμενα ιδιαίτερης αξίας, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, χειροποίητα χαλιά, γούνες, ασημικά, πίνακες ζωγραφικής και άλλα λοιπά συναφή είδη, με αξία πάνω από 1.500€. Αυτά θα πρέπει να καταγραφούν λεπτομερώς μάρκα/τύπο και αξία.

Ερώτηση : Tι σημαίνει ασφάλιση σε αξία καινούργιου ;
Απάντηση :Ασφαλίζοντας μια κατοικία σε «ΑΞΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ» σε περίπτωση ζημίας δεν θα ληφθεί τη στιγμή της αποζημίωσης για τα αντικείμενα που έχουν καταστραφεί φθορά ή παλαιότητα. Έτσι επιτυγχάνουμε την ανοικοδόμηση του κτιρίου ή την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αντικειμένων με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ασφαλισμένο. Και στα τρία προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της ERGO υπάρχει ο όρος της ασφάλισης σε «ΑΞΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ».

Ερώτηση : Tι πρέπει να προσέξω σε ένα πολυασφαλιστήριο κατοικίας ;
Απάντηση : Τα πολυασφαλιστήρια κατοικίας με μια πρώτη ματιά μοιάζουν όλα ίδια. Όμως δεν είναι. Ο αριθμός των καλύψεων, τα ανώτατα όρια κάλυψης, οι τυχόν απαλλαγές και φυσικά οι εξαιρέσεις αποτελούν τα σημεία τα οποία χρειάζονται προσοχή, μελέτη και σύγκριση με αντίστοιχα πολυασφαλιστήρια της αγοράς. Η ΕRGO χαράσσοντας μια πολιτική διαφάνειας, εγγύτητας και απλότητας έχει διαμορφώσει μια ανάλογη πολιτική στην περιγραφή των καλύψεων αλλά και στη διατύπωση των όρων και των εξαιρέσεων. Διαμόρφωσε δε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο σχεδιασμού των προϊόντων της που τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά και ασυναγώνιστα.

Ερώτηση : Μπορώ να έχω ασφαλιστική κάλυψη χωρίς καμία απαλλαγή στη ζημία ;
Απάντηση : Και τα τρία προγράμματα ασφάλισης κατοικίας  διατίθενται χωρίς καμία απαλλαγή. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται το 100% της αποζημίωσης της ζημίας που υπέστη ο ασφαλισμένος.

Ερώτηση : Μπορώ να καλύψω τα κοσμήματα που έχω στο σπίτι μου ;
Απάντηση : Με το πρόγραμμα ERGO κατοικία Ideal και ERGO My Ηome μπορούν να καλυφθούν και τα κοσμήματα εφόσον βέβαια βρίσκονται εντός κλειδωμένου, εντοιχισμένου ή πακτωμένου σε σταθερά στοιχεία χρηματοκιβωτίου και έχει δοθεί στην εταιρία αναλυτική κατάσταση αυτών των κοσμημάτων..

Ερώτηση : Eνδιαφέρομαι να ασφαλίσω την εξοχική μου κατοικία εκτός των άλλων καλύψεων και από κλοπή ή ληστεία. Μπορώ ;
Απάντηση : Φυσικά! Με το πρόγραμμα ERGO κατοικία Ideal μπορούν να καλυφθούν και οι εξοχικές κατοικίες με μοναδική προϋπόθεση την ασφάλιση αρχικά της κύριας κατοικίας σας.

Ερώτηση : Tι κερδίζω αν ασφαλίσω ταυτόχρονα και το αυτοκίνητο μου ;
Απάντηση : Μία σημαντική έκπτωση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου που μπορεί να φτάσει έως τα 75€. Συγκεκριμένα εφόσον ασφαλίσετε αυτοκίνητο και σπίτι στην ERGO η προσφορά της εταιρίας είναι 15% έκπτωση (έως 75€) στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου.